بازگشت به بالا

مرکز داده کانتینری یا سیار

دیتاسنتر یا مرکز داده به مکانی گفته می‌شود که تعداد زیادی از سرورهای کامپیوتری برای ارائه، نگهداری و پشتیبانی کردن از سرویس های مبتنی بر شبکه، گرد هم آمده‌ باشند و امور مربوط به رایانش، ذخیره‌سازی و انتقال داده‌ها را به طور بی وقفه، انجام ‌دهند. شرکت ها یا سازمان ها ازاین مراکز با سرویس امنیتی بسیار پیشرفته و زیرساخت ارتباطی قدرتمند که امکان ارایه سرویس‌های محلی و داخل سازمانی یا اینترنتی را دارند در مقیاس‌های کوچک و بزرگ استفاده می کنند.

Containerized Data Center

مرکز داده سیار سفارشی

با گسترش پرشتاب کسب و کار مبتنی بر خدمات آنلاین، نیاز شرکت ها و سازمان‌ها به مراکز داده کانتینری استاندارد، بیش از هر زمانی احساس می‌شود. سیستم های دیتاسنتر ماژولار یا سیار، یک جایگزین مناسب برای مراکز داده سنتی است که از ماژول مهندسی و قطعات مناسب طراحی شده قابل حمل بهره می برند و در هر نقطه ای که ظرفیت داده مورد نیاز است قرار گرفته و یا به همدیگر اضافه می شوند و علاوه بر آن دارای ویژگی های زیر نیز می باشند:

1-     ساختار بخش‌پذیر

این مراکز داده سیار، با توجه به نوع کاربری و تعداد رک های خود، شامل بخش‌های اصلی مانند اتاق سرور، اتاق مانیتورینگ و اتاق‌های مکانیکی و الکتریکی هستند و می توان در چیدمان آنها تغییراتی به وجود آورد.

2-     قابلیت گسترش

این مراکز داده پرتابل، زیر ساخت مناسبی برای گسترش دارند و در صورت نیاز می توانند با اضافه کردن تجهیزات، به افزایش منابع ذخیره‌سازی و پردازشی بپردازند.

3-     قابلیت انتقال

در مواقع بحرانی و حساس، این مراکز داده سیار که درون کانتینرها مستقر شده اند، می توانند توسط تریلر یا بالگرد در کمترین زمان ممکن به مکان مورد نظر منتقل شوند.

4-     تسهیلات

از جمله تسهیلات مراکز داده سیار می توان به کلیه سیستم های مدیریت هوشمند، مخابرات، برق و ارتباطات داده، سیستم‌های اعلام و اطفای حریق،  و سایر بخش‌های استاندارد TIA-942 اشاره کرد که به صورت یکپارچه در داخل این مراکز داده قابل حمل،  گنجانده شده اند.

MODULAR DATA CENTER

تجهیزات مرکز داده‌ی پیش ساخته، کانتینر یا ماژولار:

این مراکز داده‌ پیش ساخته، که شبیه کانتینرهای حمل و نقل صنعتی هستند؛ برای نگهداری از تجهیزات محاسباتی مانند سرورها از قسمت های مختلف زیر تشکیل شده اند:

–        سرورها

مهمترین قسمت سرورها هستند که مسئولیت مدیریت خدمات شبکه را بر عهده دارند. یک مرکز داده کانتینری باید بتواند هر تعداد سرور که یک شرکت نیاز دارد را نگهداری نماید.

–        رک‌ها

تجهیزات و سرورهای یک مرکز داده سیار، در رک ها که برای نگهداری و سازماندهی تجهیزات محاسباتی و در انواع وابعاد متفاوتی طراحی شده‌اند قرار داده می‌شوند.

–        منبع تغذیه

هرمرکز داده پرتابل، به تجهیزات برق پشتیبان و ژنراتورها مجهز است تا در صورت قطعی برق داخلی به منبع تغذیه خارجی متصل بوده و حتی یک ثانیه از خدمات خود را از دست ندهند.

–        فناوری خنک کننده

مراکز داده‌ی قابل حمل و ماژولار، علاوه براستفاده از هوای بیرون برای خنک نگه داشتن دستگاه ها، با فناوری خنک کننده ی مجهز، از گرمای بیش از حد تجهیزات فناوری اطلاعات جلوگیری می کند.

–        ویژگی‌های امنیتی

مرکز داده‌ی سیار برای محافظت از داده‌ها و تجهیزات خود از سطح امنیت بالایی بوده و از اقدامات امنیتی بسیاری مانند نور، حصار، دوربین‌های نظارتی بهره می برند.

–        حفاظت در برابر حریق

طراحی سیستم های تشخیص آتش و حفاظت از آن از مهمترین تجهیزاتی است که برای ایمن نگه داشتن کارگران و تجهیزات در مراکز داده‌ی ماژولار گنجانده شده است.

مزایای مرکز دادۀ سیار نسبت به مرکز دادۀ ثابت

از آنجایی که مراکز داده ثابت با مصالح ساختمانی ساخته می شوند؛ هزینه گزافی برای کارفرما در پی دارند که با خرید مرکز دادۀ سیار، این هزینه‌ها  تا 50%  کاهش می یابند. موارد زیر برخی از مزایای مرکز دادۀ سیار هستند:

–        کاهش سرمایه‌گذاری اولیه

مرکز داده کانتینری یک روش هوشمندانه برای کاهش هزینه‌های سرمایۀ اولیه مانند انتخاب ساختمان یک مرکز داده و سیستم‌های زیرساختی آن، همگام با نیازهای تکنولوژیکی و تغییرات بسیار سریع درحوزۀ فناوری اطلاعات می باشد.

–        سرعت آرایش‌پذیری و راه‌اندازی سریع

در راه‌اندازی یک مرکز داده ماژولار ، درگیری کارفرما جهت مدیریت و هماهنگی با پیمانکاران مختلف برای زیرساخت‌های متفاوت به حداقل رسیده و خرید کانتینر مرکز داده از کارخانه و راه اندازی آن در سریع ترین زمان و کمترین هزینه ممکن کمک شایانی در راه اندازی سایت های مورد نظر می نماید و سرعت جانمایی تأسیسات و تجهیزات زیرساختی را در مرکز داده، افزایش می‌دهد.     

–        بهینه‌سازی مصرف انرژی

در راه‌حل سیار، میزان اثر بخشی استفاده از انرژی افزایش یافته، بهره برداری از فضا به مدیریت دقیق جریان هوا منتهی شده و در محیط‌های گوناگون، موجب بهینه سازی مصرف انرژی می گردد.

–        صرفه‌جویی در زمان و مدیریت کارآمد

سرعت اجرا و پیاده‌سازی یک مرکز داده سیار، از طراحی اولیه تا راه‌اندازی در کوتاه ترین زمان ممکن می باشد.همچنین مدیریت چنین سیستم همسان و قابل حملی به شدت ساده تر از یک مرکز داده ثابت گسترده و ناهمگون می باشد.

کاربرد مرکز داده ( دیتاسنتر ) سیار

سازمان‌های گوناگونی در زمان بروز حوادث غیرمترقبه ای مانند جنگ و زلزله به استفاده از راهکار مرکز داده متحرک می پردازند که قادر باشند؛ به راحتی زیرساخت فیزیکی مورد نیاز خود را متناسب با منابع پردازشی و ذخیره‌سازی، در آن پیاده‌سازی نمایند. این مراکزداده سیا، دارای مجموعه ای از زیرساخت ها و تجهیزات می باشند که به نگهداری داده های انواع سازمان های دولتی، بانک‌ها، مراکز  تحقیقاتی و پژوهشی در درون یک کانتینر می پردازند :

  • ارائه سرویس به نهادهای مستقر در مناطق بحران‌زده
  • مرکزی به عنوان پشتیبان مراکز داده موجود در سازمان‌ها
  • مرکزی برای داده های موقت برای پروژه‌های پیمانکاری
  • مرکز کنترل اماکن حساس مانند بیمارستان ها یا اداره کل بانک ها
  • مرکز داده برای سازمان‌های پژوهشی و تحقیقاتی مانند دانشگاه ها
  • شرکت‌های ارائه ‌دهنده سرویس اینترنت (ISP)و مرکز مخابرات شهرستان‌های کوچک و متوسط

قابلیت مرکز داده ( دیتاسنتر ) سیار

تمامی اجزای اصلی تشکیل‌دهنده مرکز داده ماژولار، بر خلاف یک مرکز دادۀ ثابت که از چند بخش اساسی شامل سازۀ فیزیکی، رک‌ها، اتاق کنترل (NOC)، شبکۀ برق، اعلام و اطفای حریق، سرمایش، امنیت و مانیتورینگ و … تشکیل می‌شود، به‌ صورت ماژول‌های متمایز شده در آمده و بر اساس حجم مورد نیاز در محل مورد نظر نصب می‌شود. از قابلیت های مرکز داده سیار می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • امکان جا‌به‌جایی توسط تریلر یا بالگرد و اتصال چند کانتینر به هم
  • ارتباط ماهواره‌ای و فیبرنوری از 8Core به بالا
  • ارتباط رادیویی (Wi-Fi , WiMAX , HF , Tetra)
  • سیستم صاعقه‌ گیرو اعلام و اطفاء اتوماتیک
  • تامین برق مستقل برای مدت نامحدود
  • بالا بردن 40% بازده سیستم سرمایش
  • سرعت گردش بالای هوای داخل و مجهز به راهرو گرم و راهرو سرد

ابعاد مرکز داده سیار

استاندارد این کانتینرها برای استفاده به عنوان ماژول‌های مرکز داده 6.10 متر در 2.44 متر و 12.2 متر در 2.44 متر است. هر کانتینر، امکان جاگذاری 11520 هسته پردازشی یا 36 پتا بایت فضای ذخیره سازی را دارد و با کاهش  70 درصدی کابل کشی و 25 درصدی هزینه‌های عملیاتی و نگهداری سامانه ای ایده‌ آل و جایگزینی مطمئن برای مراکز سنتی به شمار می آیند.

Author avatar
تحریریه شبکه افزار

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *