بازگشت به بالا

تست فلوک کابل شبکه چیست؟

تست فلوک (Fluke) کابل شبکه مسی چیست؟

کابل های شبکه اترنت (Ethernet) نقش ضروری در ایجاد کابل کشی بسیار مطمئن و ایمن برای مصارف مسکونی و تجاری دارند. برخی از کابل های شبکه موجود در بازار نمی توانند الزامات عملکرد استانداردهای TIA یا ISO را برآورده کنند، که اغلب منجر به خرابی شبکه و ایراد در برنامه های کاربردی حیاتی در سازمان ها می شود.
برای اطمینان از وضعیت زیرساخت کابل مسی شبکه و اتصالات آن، کابل های اترنت باید به صورت اصولی و حرفه ای تست و تایید (Certify) شوند تا برخی از مشخصات دقیق تعریف شده توسط استانداردهای صنعت از قبیل TIA/ISO را برآورده کنند. یک تست صحیحِ تصدیق استاندارد یا Certification test به تعیین اینکه آیا شبکه ی شما کابل کشی نامناسب یا کابل های اسیب دیده دارد کمک می کند. تسترهای شبکه فلوک ابزارهای مفیدی هستند که تکنسین ها برای خدمات صدر گواهینامه و انجام آزمایش ها از آنها استفاده می کنند.
محتوای زیر عمدتاً توضیح می دهد که تست فلوک چیست و به چه صورت های قابل انجام می باشد.

تست فلوک چیست؟

تستfluke مجموعه‌ای از آزمایش‌ها و اندازه‌گیری‌های صنعتی برای اتصالات فیزیکی است که با تسترهای فلوک مانند آنالایزر کابل شبکه fluke انجام می شود که می تواند نتایج بدون خطا (PASS) یا دارای خطا (Failed) را مطابق با استانداردهای صنعتی انتخاب شده در مراحل تست ارائه دهد. این تجهیزات سطحی از اطمینان را فراهم می کند که اتصالات کابل کشی شبکه دارای قابلیت انتقال مطلوب ترافیک شبکه برای پشتیبانی از ارتباطات داده مورد نظر کاربران هستند. در تست fluke، روش تست پچ کورد برای آزمایش پچ کورد ها و روش های تست کانال یا Channel و تست لینک دائمی یا Permanent Link توسط نصاب ‌ها یا تکنسین های تست برای تایید عملکرد اتصالات کابل‌ کشی شبکه نصب شده استفاده می شوند.

چرا باید تست فلوک انجام دهیم؟
کاربران انتظار دارند کابل کشی شبکه اترنت آنها به خوبی کار کند اما برخی از تکنسین های یا نصاب های کابل احتمالاً کم کاری کرده و فرآیند آزمایش کابل را در حین نصب نادیده می گیرند، که می تواند باعث شود تا نتوانند مشکلات کابل را تشخصیص داده که مستقیماً منجر به خرابی شبکه می شود. با استفاده از تسترهای حرفه ای (از قبیل تسترهای شبکه fluke) می توان برای کمک به تشخیص سریع عیب ها، از بروز مشکلاتی بعدی در شبکه جلوگیری کرد.

تسترهای fluke در عیب یابی کابل دارای قابلیت های بسیار خوبی هستند و در عین حال از درجه دقت بالایی برخوردار هستند. نه تنها می توانند اشکالاتی از قبیل تداخل، Return Loss و خطاهای مربوط به شیلد کابل را به صورت گرافیکی نمایش دهند، بلکه نتایج تست را تجزیه و تحلیل کرده و یک گزارش تست Flukeحرفه ای به کاربر ارائه می دهند. علاوه بر این به شما این امکان را می دهند که نتایج تست های خود را برای مراجعات بعدی و بازبینی ها، بایگانی کنید. داشتن اطلاعات تست ها به عنوان مرجع بسیار مهم است، زیرا یک شبکه ممکن است چندین بار در طول چند سال آزمایش شود. با استفاده از تسترهای حرفه ای شبکه Fluke، می توانید نرم افزاری را دانلود کنید تا تمامی نتایج تست های مختلف و اطلاعات تستر شبکه را در یک مکان نگه دارید که مدیریت کار را آسان تر می کند. مطالب زیر تست های مختلف فلوک را با جزئیات توضیح می دهد.

روش های متداول تست Fluke – پچ کورد، تست کانال Channel و تست لینک دائمی یا Permanent Link :

تست پچ کورد :
تست پچ کورد روشی برای اندازه‌گیری عملکرد خود کابل‌های پچ شبکه است، بنابراین بالاترین سطح الزامات را برای عملکرد کابل دارد. کابل پچ شبکه ای که از تست سیم پچ گذر می کند عملکرد بالاتری دارد و برای استقرار در مراکز داده پیشرفته بادوام تر و قابل اعتمادتر است زیرا باعث مشکلاتی از قبیل Bad Packet یا Frame Loss نمی شود. هنگام انجام تست پچ کورد، یک پچ کورد مسی بین دو دستگاه تست قرار می گیرد و به آداپتورهای تست Patch Cord متصل می شود. از این آداپتورهای تست پچ کورد معمولا برای تست کابل های Patch Crod از نیم متر تا 20 متر استفاده می شود همچنین به همین دلیل است که تست پچ کورد برای تأیید کابل های پچ مسی بین رک های Rack)) مجاور در مراکز داده بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.

تست کانال یا Channel Test :
استانداردهای TIA و ISO کانال کابل کشی مسی را به عنوان لینک کامل سرتاسری تعریف می کنند که تجهیزات فعال در شبکه از طریق آن با هم ارتباط برقرار می کنند. در یک شبکه مبتنی بر کابل مسی، یک کانال شامل اتصال بین تنها دو دستگاه، به همراه هر نوع پچ کورد که برای اتصال متقابل یا اتصال بین آنها استفاده شده است می شود. در شبکه LAN، تست کانال Channelرا می توان از یک سوئیچ توزیع کننده ( Distribution ) در اتاق مخابرات تا کارت شبکه در لپ تاپ انجام داد. آزمایش کانال را می توان با در نظر گرفتن کابل های پچ کورد اترنت، کابل های ترانک از سربندی شده یا (pre-terminated) و کابل های (Bulk) که به صورت حلقه عرضه می شوند در مسیر انجام داد. طول کلی کانال، از جمله کابل کشی و هر سیم، نباید از 100 متر قید شده در دستورالعمل استاندارد صنعتی فراتر برود. الزامات عملکرد کابل در تست کانال نسبت به تست پچ کورد کمتر سخت گیرانه است، بنابراین کابل های شبکه ای که تست کانال را پشت سر می گذارند همیشه نمی توانند تست پچ کورد را پشت سر بگذارند.

تست لینک دائمی یا Permanent Link :
لینک دائمی به بخش “دائمی” یا ثابت از شبکه کابل مسی اشاره دارد که شامل اجزایی است که به طور دائم در جای خود باقی می مانند مانند یک پچ پنل، کابلLAN و یا یک سوکت دیواری. تست لینک دائمی برای تأیید عملکرد لینک های موجود در کابل کشی شبکه ی نصب شده از جمله کابل های ترانک از پیش سربندی شده (pre-terminated) و کابل های (Bulk) که به صورت حلقه عرضه می شود استفاده می شود، بنابراین به عنوان اساسی ترین تست عملکرد زیرساخت شبکه در نظر گرفته می شود. در تست فلوک به روش Permanent Link، تست تنها روی بخش ثابت از لینک انجام می شود و در اصل تنها بین دو نقطه ابتدا و انتهایی مسیر کابل دائمی تست می شود که معمولاً پچ پنل به پچ پنل در مرکز داده یا پچ پنل در اتاق مخابرات تا خروجی نقطه تجمیع در LAN است. همچنین حداکثر طول مجاز لینک دائمی 90 متر می باشد.

نحوه خواندن گزارش تست فلوک :
پس از تست کردن برخی از کابل های شبکه‌ نصب‌ شده، می توانید به راحتی نتایج را در دستگاه تستر خود مشاهده کنید که آیا لینک براساس استانداردی که انتخاب کرده اید یکی از نتایج قابل قبول (Pass)، غیر قابل قبول(Failed) و یا یک نتیجه قابل قبول ستاره دار یا (Pass*) که در اصطلاح به آن پَسه ناپلئونی نیز می گوئیم باشد.
اما هر یک از پارامترهای موجود در گزارش ها چه چیزی را نشان می دهد و چگونه می توان آن نمودارهای جذاب را توضیح داد؟ در مطالب بعدی به هر یک از پارامترهای موجود در گزارش تست فلوک می پردازیم.

منبع : https://www.fs.com

پروژه های مرتبط

با موفقیت‌های شبکه افزار بیشتر آشنا شوید

نگهداری و پشتیبانی سه ساله مراکز ترابردپذیری شماره‌های تلفن همراه سازمان (MNP)

پروژه های در حال اجرا خدمات نرم افزار دپارتمان پروژه های خاص

ایجاد سامانه اندازه‌گیری کیفیت خدمت (QoS) و کیفیت تجربه (QoE) اینترنت کشور‌ و سامانه پایش سطح خدمات (SL) (فرادید)

پروژه های در حال اجرا خدمات طراحی زیرساخت و مرکزداده خدمات نرم افزار دپارتمان پروژه های خاص دپارتمان فنی و اجرایی دپارتمان نرم افزار

پیاده سازی، پشتیبانی و نگهداری سامانه مکانی یکپارچه ساز و تحلیلگر شاخص‌های کیفیت ارائه سرویس و اطلاعات ارتباطی در سطح روستاهای کشور (سامانه دیار )

پروژه های در حال اجرا خدمات نرم افزار دپارتمان پروژه های خاص دپارتمان نرم افزار

خدمات نگهداری، پشتیبانی و بهسازی شبکه های مادر مخابراتی زیر ساخت کشور

پروژه ی در حال اجرا خدمات طراحی زیرساخت و مرکزداده دپارتمان پروژه های خاص دپارتمان فنی و اجرایی
Author avatar
تحریریه شبکه افزار

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نگهداری و پشتیبانی سه ساله مراکز ترابردپذیری شماره‌های تلفن همراه سازمان (MNP)

مقدمه ترابردپذیری شماره تلفن همراه فرایندی است که مشترک تلفن همراه می‌تواند با حفظ شماره تلفن همراه خود از یک خدمات...
  • کارفرما

    سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی

  • نوع فعالیت کارفرما

    نظارت بر خدمات ارتباطی و فناوری اطلاعات

  • تاریخ شروع

    ۱۳۹۹

  • تعداد نیروی انسانی

    ۳۰ نفر

  • تعداد استان‌های تحت پوشش

    ۳۱ استان

  • مدت زمان پروژه

    ۳ سال

  • وسعت پروژه

    ملی

بررسی کامل پروژه

ایجاد سامانه اندازه‌گیری کیفیت خدمت (QoS) و کیفیت تجربه (QoE) اینترنت کشور‌ و سامانه پایش سطح خدمات (SL) (فرادید)

مقدمه بدون شک در برهه‌ای از زمان قرارداریم که شاهد انفجار اطلاعات و رشد سریع شبکه ها و سرویس‌های فناوری اطلاعات...
  • کارفرما

    سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی

  • نوع فعالیت کارفرما

    نظارت بر عملکرد اپراتورهای سیار و ثابت مخابراتی

  • تاریخ شروع

    ۱۳۹۵

  • تعداد نیروی انسانی

    ۹۰ نفر

  • تعداد نقاط کنترل اینترنت ایجاد شده

    ۲۵۰ نقطه

  • تعداد نقاط کنترل کیفیت زیرساخت ایجاد شده

    ۴۳۹ نقطه

  • وسعت پروژه

    ملی

بررسی کامل پروژه

پیاده سازی، پشتیبانی و نگهداری سامانه مکانی یکپارچه ساز و تحلیلگر شاخص‌های کیفیت ارائه سرویس و اطلاعات ارتباطی در سطح روستاهای کشور (سامانه دیار )

مقدمه پروژه مورد بررسی با نام سامانه دیار (درگاه یکپارچه اطلاعات روستایی) از سال ۱۳۹۶ به مدت ۲ سال به منظور...
  • کارفرما

    وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات

  • نوع فعالیت کارفرما

    مخابراتی در حوزه USO

  • تاریخ شروع

    ۱۳۹۶

  • تعداد نیروی انسانی

    ۵ نفر

  • تعداد روستاهای اجرا شده

    ۶۲۲۸۴ روستا

  • تعداد سامانه طراحی شده

    ۳ سامانه

  • وسعت پروژه

    ملی

بررسی کامل پروژه

خدمات نگهداری، پشتیبانی و بهسازی شبکه های مادر مخابراتی زیر ساخت کشور

مقدمه در راستای ابلاغ سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی و جدایی شرکت مخابرات ایران از وزارت ارتباطات، شرکت ارتباطات زیرساخت...
  • کارفرما

    شرکت ارتباطات زیر ساخت

  • نوع فعالیت کارفرما

    متولی شبکه های مادر مخابراتی کشور

  • تاریخ شروع پروژه

    ۱۳۹۴

  • تعداد استان ها

    ۶ استان

  • تعداد نیروی انسانی

    ۲۷۶ نفر

  • زمان اجرای پروژه

    ۶ سال

  • وسعت پروژه

    ملی

بررسی کامل پروژه